"




četvrtak, 10. ožujka 2016.

Prolecni rucak :)



Ove godine nikako da docekam
koprive, zelje i ostali zelenis :)
Kad sam ugledala mlade koprive
i kupila ih, mislila sam da cu praviti
corbicu, ali... Ispalo je jos bolje :)


Sastojci:
200 g pileceg belog mesa
1 praziluk
500 g mladih kopriva
malo maslinovog ulja
po ukusu vegete i sl.
po potrebi vode za dinstanje
i po zelji kiselo mleko

Priprema:
Koprive dobro oprati, naravno
da treba navuci rukavice, skuvati
ih u vodi, ocediti od vode i pripremiti
piletinu.

Na malo maslinovog ulja proprziti praziluk,
dodati piletinu iseckanu na kocke, zaciniti
i uz povremeno dolivanje vode dinstati dok
meso ne odmekne.

Pri kraju dinstanja dodati koprivu, zaciniti
po ukusu i ostaviti da sve krcka dok ne uvri
voda u serpi....Ovo jelo nema zaprsku, a vi
je mozete dodati :)
Sluziti uz kiselo mleko :)
You might also like:

0 komentari