"




utorak, 22. ožujka 2016.

TORTA “LACOSTE”





Sastojci
200 gr maslaca
400 gr digestiv keksa
Krema od sira
500 gr maskarpone sira
500 gr svježeg sira
400 ml slatkog vrhnja za šlag
140 gr šećera
4 vanil šećera s okusom limuna
3 žlice soka limuna
12 gr želatine
Žele od naranče:
500 ml soka naranče
6 gr želatine

Priprema
1.
Keks samljeti i pomiješati s otopljenim maslacem.Dobivenu masu utisnuti u modlu za torte pomjera 26 cm.

2.
Svježi sir umutiti sa šećerom.Dodati maskarpone sir , sok limuna i vanil šećer s okusom limuna.
12 gr želatine /2 vrečice/ pripremiti prema uputama proizvođača i dodati uz stalno miješanje siru.
Slatko vrhnje umutiti u gusti šlag i lagano primješati siru.
Dobivenu kremu izliti na podlogu od keksa i ostaviti da se malo stegne.
U sok od naranče dodati želatinu /6 gr/ i preliti preko sira.
Ostaviti u frižideru da se sve stegne.

0 komentari