"




ponedjeljak, 4. travnja 2016.

Čokolada sloj torta sa passionfruit,s glazurom


Jo Wheatley’s Chocolate layer cake with passion fruit icing






kcal
889

mast
52 g

zasićenje
32 g

ugljikohidrata
102g

šećeri
81 g

vlakno
3g

protein
8g

sol
0.8 g
Spremi u Moja dobra hrana Ispis

Sastojci

175g neslan maslac, omekšati, plus extra za podmazivanje
300g zlatna kotač šećera
3 velika jaja, tukli
75g self-podizanje brašno
200g glatkog tijesta
1 žličica soda bikarbona
75g kakao
200ml ukiseljenog kreme, na sobnoj temperaturi
50g punomasni krem ​​sir, na sobnoj temperaturi
Za maslaca glazura
250g neslan maslac, omekšane
500g šećer za glazuru
150g punomasni krem ​​sir
3 vrlo zrelo marakuja
Usporedite cijene

Želite li vidjeti što je ovaj recept stoji na raznim supermarketima? Usporedite na jednom mjestu ovdje:
MySupermarket
način

 
Toplina pećnicu na 180 ° C / 160 ° C ventilatora / plin 4. Grease i da se postroje u podnožju 20cm springform kalup s pečenje pergamentu. Tući maslac kotač i šećer zajedno sve dok blijedo svjetlo i pahuljasto - to je najlakše pomoću samostojeći stroj ili električni ručni mikser. Postupno dodajte jaje, malo po malo, premlaćivanja i između svakog dodavanja.

  Prosijati obje brašna, u sodu i kakao u zdjelu. Dodajte pola prosijano suhe sastojke u smjesu od jaja i saviti u korištenju veliku metalnu žlicu. U drugoj zdjeli pomiješajte kiselo vrhnje i svježi sir zajedno dok ne postane glatko. Dodaj pol torta tijesto i saviti u. Ponovite postupak s preostalim brašnom i kiselog vrhnja, i miješati dok ne postane glatko. Ulijte u kalup. Pecite na srednjoj polici za 1 sat ili dok se ražanj umetnut u sredini torte izađe čist. Ostavite kolač da se ohladi u lim za 10 minuta prije nego što se izlaskom na žice stalak i uklanjanja pečenje pergament.
U međuvremenu, napravite glazuru. Koristeći električni mikser, tukli maslac dok blijedo i nježno šlag. Dodajte šećer za glazuru i umutiti dok ne postane glatko, zatim dodati krem ​​sir i ponovo umutiti. Prosijte sok od strasti voća, rezervirajući pulpe i sjemena. Dodajte sok šlag.
Kako sastaviti, podijeliti kolač u 3 i slojevima, i stavite donji sloj na stalak za kolače ili ploču. Spread trećinu šlag preko donjeg sloja, vrteći se na rubovima. Ponovite s preostalim 2 sloja kolača i glazura, završni slojem zaleđivanje. Top s voćem pulpe strast i sjeme. Poslužite odmah. Hoće li zadržati 3 dana, rashlađeni - no vratimo se na sobnu temperaturu prije posluživanja.

0 komentari