"




ponedjeljak, 4. travnja 2016.

Narandzasta bobica svadbena torta

Orange berry wedding cake





Sastojci

Za 30cm torte
50g maslaca
, Rastopljeni i hladi, plus extra za podmazivanje
8 jaja
200g šećera kotač
100g tla badema
korica 2 naranče
200g glatkog tijesta
1 žličica praška za pecivo
Za 20cm torte
25g maslaca
, Rastaliti i ohladi
4 jaja
100g šećera kotač
50g tlo badema
korica 1 naranče
100g glatkog tijesta
½ žličice praška za pecivo
Za ukrašavanje i prezentirati kolače
1 količina sirupa od naranče šećer (vidi dolje za recept)
800g svježe maline
22 cm i 32cm kolač na ploči
200ml maline coulis
1 količina Creme Patisserie (vidi dolje za recept)
400g redcurrant
1 bjelanjak
4 žlice šećera kotač
1.8kg čokolada za modeliranje paste (recept ispod)
6 plastike Zakivanje šipka
800g mala jagoda
200g borovnica
šećer za glazuru, za raspoznavanje
Sirup šećer
4 žlice šećera kotač
6 žlica vode
2 trake narančine kore
4 žlice Cointreau
Za Creme slastičarni
6 žumanjka
Ekstrakt 3 žličice vanilije
140 g šećera kotač
50g običnog brašna
600 ml mlijeka
25g maslaca
142mL lonac slatko vrhnje
500g creme kada Fraiche
Za čokolada za modeliranje paste
1¼kg običan čokoladu, razbijena
tekuća glukoza 700 g (dostupan od nekim supermarketima, a većina kemičara)


  Da bi se kolači: Heat pećnicu na 160 ° C / ventilator 140 ° C / plin 3. Maslac i baznom linijom dubokom, 30cm okrugli kalup (20cm okrugli kalup za torte manji) s pečenje pergamentu. Umutiti jaja i šećer zajedno pomoću ručnog ili stolni mikser dok smjesa ostavlja trag kada su umutiti lopatice podiže. To bi moglo potrajati 8-10 min, ali ne štedjeti ovaj korak kao što je ključno za uspjeh torte.
Presavijte u maslac, bademe i koricu naranče pomoću velike metalne žlice, a zatim prosijati u brašno i prašak za pecivo. Fold sve zajedno lagano, a onda sipati u tepsiju. Pecite 50-60 minuta (30-40 min za manju tortu) dok tvrtka na dodir. Cool u lim za 5 minuta, a onda se ispostavi, oljuštiti papir i ostaviti da se potpuno ohladi. Kolači sada se može zamrznuti i do mjesec dana.
Da bi se ORANGE šećerni sirup: stavite kotač šećer u maloj tavi s vodom i narančine kore. Toplina nježno, miješajući dok se šećer ne istopi, a zatim kuhati teško za 2-3 minuta dok se malo sirupa. Cool, a zatim umiješajte Cointreau.
Da bi se Creme Patisserie: Umutiti zajedno žumanjke, vanilin ekstrakt i kotač šećera pomoću električnih umutiti dok smjesa je blijeda i gusta. Umutiti u brašno. Kuhati mlijeko, a zatim postupno umutiti u mix jaja. Povratak na tavu i kuhati na nježnu toplinu, whisking dok se krema je gusta i sjajna. Kuhati lagano, miješajući za 2 min više kuhati iz sirove brašno okus. Ukloni iz topline i pobijediti u maslac.
Žlica u čistu posudu, a zatim pažljivo pokriti s plastičnom folijom (tako da je u kontaktu s kremom od jaja) i ostaviti da se ohladi. Bičem slatko vrhnje, zatim zaviti u hladnom krema. Može biti i do 2 dana unaprijed i pohranjeni u hladnjaku. Neposredno prije korištenja, promiješati u creme Fraiche. Ova količina čini dovoljno za pokriti obje torte.

  Za ukrašavanje: Dan prije posluživanja, podijeljena svaki kolač na pola; četka reznih rubova sirup. Lagano slomili pola maline. Stavite bazu svakog kolača na tortu brodu, a zatim proširila svaki sa slojem maline coulis. Raspršiti preko smrvljenog malina slijedi tankim slojem krema koja slastičarne (oko jedne trećine od ukupnog iznosa). Pokrijte s drugim polovicama kolača, a zatim ohladiti.
Odaberite oko 6-8 duge pramenove redcurrant. Lagano tuku bjelanjak i staviti šećer u plitku posudu. Četka redcurrants lagano bjelanjak, zatim kaput lagano sa šećerom i organizirati preko ravni pladanj obložen papir za pečenje. Ostavite preko noći da se osuši.
Spread Creme slastičarnicu tanko preko vrhova i strane kolača. Izmjerite dubinu i opseg malog kolača, a zatim uvaljati jedna trećina modeliranja zalijepite ga u kobasice. Stavite ovaj oblik između dvije velike listove za pecivo pergamenta, a zatim uvaljati na obodu torte i oko 3-4cm više od dubine. Ako se tijesto dijeli, stavi ga u hrani procesor s 1 žlica ulja i fijuk ga, a zatim ponovno mijesiti, a trebao bi se vratiti opet na glatku pastu. Nakon valjane dovoljno, flip puno više i oljušti najgornji list papira. Trim baze tijesto u ravnoj liniji, ostavljajući gornji valovita. Pažljivo zamotajte modeliranje paste oko torte s ravnim rubom prema bazi, pritiskom sa strane, a zatim oljuštiti pergament. Ponovite s ostatkom paste za veći kolač.
Izrežite tiple na jednake duljine, oko 2 cm više od dubine veće torte, a zatim umetnite 4 u sredini kolača u kvadratnom obliku organiziranja, samo manji od veličine manjeg kolača, a zatim staviti dva u sredini. Na dan, stavite manju tortu na vrhu veći, a zatim ispunite oko ruba velikog kolača i vrh malog kolač s bobicama, završivši s mutnim redcurrants. Prašina sa šećer za glazuru.
ČOKOLADA MODELIRANJE PASTE: Rastopiti čokoladu u zdjelu postavi nad posudu jedva Ustanove vode, zatim ostaviti da se ohladi za nekoliko minuta. Zagrijte glukoze lagano u tavi, a zatim skrenuti u veliku zdjelu. Postupno tuku čokoladu u glukozu, pobijedivši u gustu pastu koja ostavlja strane zdjele čist. Stavite u plastičnu vrećicu i ostaviti oko sat vremena do zadanog tvrtke.
Za korištenje, mijesiti lagano dok se malo smekšao. Mikrovalna na Odmrzavanje 10-15 sekundi ako je stvarno čvrsto, a zatim koristiti po želji. (Traje 10 minuta za pripremu, 10 minuta kuhati i čini oko 1.8kg)

0 komentari