četvrtak, 14. travnja 2016.
Medenjak na najbrži i najlakši način.
Kada mi se jede nešto slatko. Odmah idem pravit medenjak. Jer ga je najbrže i najlakše naparavit. A veoma je ukusan... mmmmmmmm
Sastojci
2 šolje šećera
2 šolje mlijeka
pola šolje ulja
1 vrećica prašak za pecivo
2-3 žlice mješavine za medenjake
3 šolje brašna
3-4 žlice meda
7-8 žlica džema
100g čokolade za kuhanje
3 žlice kakaa ( po želji )
Priprema
U posudu staviti mlijeko i šećer. Miksati sve dok se šećer ne istopi. U to dodati brašno, prašak za pecivo i ulje. Te začin za medenjake. (KOTANY). Po želji staviti malo kakaa. (ali može i bez njega). Sve zajedno umutiti dok se ne dobije glatka smjesa. Posudu za pečenje (tepsiju) namazati uljem ili maslacem. (po želji).
Smjesu istresit u tepsiju. Peći 15-20min na 200 stepeni. Nakon što je kolač pečen. Premazati ga medom, pa onda džemom (od šljiva ili šipka). I ostaviti ga da se malo ohladi. Za kraj istopiti čokoladu i preliti je po kolaču. Staviti u frižider 15-tak minuta i onda uživajte.
0 komentari