ponedjeljak, 4. travnja 2016.
PITA SA MESOM GOTOVA U PAR MINUTA
Preporučujem!
Sastojci
Testo:
2 jaja
50 g putera / ili masti
1 kašičica soli
1,5 dl toplog mleka
1/2 praška za pecivo
po potrebi brašno / meko
Nadev:
1 glavica crnog luka
200 g mlevenog mesa
1 jaje
so, biber
1 kašika kisele pavlake
ulje / za dinstanje
Priprema
1.
Umutiti jaja i puter, dodati so, zagrejano mleko, brašno i prašak za pecivo.
Brašno dodavati pomalo, sve dok testo ne postane glatko i nelepljivo.
Ostaviti da testo odmori, a za to vreme pripremiti nadev.
2.
Za nadev, na ulju izdinstati crni luk, dodati mleveno meso i prodinstati da meso blago promeni boju.
Dodati so, biber, jaje i pavlaku.
Izmešati da se sastojci lepo sjedine.
3.
U pleh željenog oblika rastanjiti polovinu testa, preko ravnomerno naneti nadev i preko nadeva staviti drugi, rastanjeni deo testa.
Ušuškati rubove da je nadev svuda prekriven.
Premazati uljem i staviti u rernu zagrejanu na 200 C.
Peci oko 25 minuta, da lepo porumeni.
Pecenu pitu pokriti kuhinjskom krpom, da odstoji 10-ak minuta i nakon toga iseći i služiti.
4.
Napomene:
-Veličina pleha je 25×35 ili okruglog vel.28.
-Umesto mesa može sir ili bilo koja kombinacija koju volite
0 komentari