ponedjeljak, 11. travnja 2016.
Torta s kokosom i ananasom
Sastojci
3 jaja
150 g šećera
1 Limun šećer Dolcela
125 g maslaca
100 ml mlijeka
200 g Glatkog brašna Podravka
prstohvat soli
1 Prašak za pecivo Dolcela
80 g Kokosova brašna Dolcela
1 Puding okus vanilija Dolcela
100 g šećera
500 ml mlijeka
80 g Kokosova brašna Dolcela
150 g maslaca
250 g Ananasa iz kompota Podravka
DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Koristili smo
Kompot ananas
Limun šećer
Bijelo brašno glatko (TIP 550)
Prašak za pecivo
Kokosovo brašno
Puding okus vanilija
Kokosovo brašno
Kompot ananas
Limun šećer
1234567
Priprema
1.
Jaja, šećer i limun šećer pjenasto izmiješajte te dodajte omekšali maslac i mlijeko. Na kraju lagano umiješajte brašno pomiješano sa soli i praškom za pecivo te kokosovo brašno. Smjesu izlijte u kalup za torte (Ø 24 cm) obložen papirom za pečenje. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
2.
Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zakipite, dodajte kokos, maknite s vatre, pa umiješajte razmućeni puding. Kuhajte uz miješanje 1 – 2 minute.
3.
Puding ostavite da se ohladi uz povremeno miješanje. Maslac električnom miješalicom umiješajte u hladan puding da dobijete glatku kremu.
4.
Ohlađeni biskvit prerežite, nakapajte sokom iz kompota i premažite s pola kreme. Ostatak kreme nanesite preko torte i posložite narezani ananas.
Posluživanje
Tortu prije posluživanja dobro rashladite.
Savjet
Tortu možete ukrasiti Šlagom 5+ Dolcela ili drugim voćem (mango, kivi...
0 komentari